90C1BA4F-011A-4A3E-82AD-3CBF8F52AD2A.jpeg
 
Mijn man is aan het brouwen in de keuken. Ik noem het geen koken, nee hij brouwt. Over het algemeen eten wij mensen wat lekker is, smakelijk .
Zo niet bij mijn man Jan, die eet voor zijn gezondheid.
 
Steevast als bij ons iemand komt eten, wordt angstvallig gevraagd , wie er gekookt heeft?  Zijn kommetjes van zeewier, gierst, en sesamzaad, doen alle trek verdwijnen terwijl hij tevreden zijn bakkie nuttigt. 
 
Zijn drankjes zijn heksenbrouwsels van gentiaan-paardebloem-en brandnetel wortel.
Mijn oudste zoon Eric,  die een culinair wonder is,  heeft ons wel eens uitgenodigd om te komen eten. Bij deze gelegenheid moest hij het een en ander vooraf weten wat hij voor zijn vader kon klaarmaken. We kwamen uiteindelijk uit op Gierst of boekweit afgerond met een wortel, groen blaadje en een notenmengsel. 
Zijn inspiratie reduceerde tot nul komma nul . 
 
Ik, die de zon in het eten wil doen schijnen, vind dat wel eens jammer, want uit eten, dat doen wij dus nooit . Bij vrienden neemt hij zijn eigen eten mee. Begrijpelijkerwijze, zou je nu kunnen denken, dat hij een fanaticus is op voedingsgebied…..dat is niet zo. Van hem mag iedereen eten wat hij zelf wil, hij heeft daar geen enkele kritiek of oordeel over. Zijn lichaam verdraagt het gewoon niet, hij wordt ziek!
Maar hoeveel mensen zijn het niet die hem kritiseren en oordelen…..hij laat zich er niet door verstoren.

Nu heb ik mij laten verleiden tot zijn brandnetelthee. Eigenlijk is het nog niet eens verleiding, het moet. 
Mijn huid vertoond plekjes die weg moeten en zie….zijn thee helpt.
 
Leonie Heine  23.11.2019