De Verwanten

De Verwanten wil een podium geven aan het idee over ziel en geestverwantschap. Over in relatie zijn met ons-zelf, de ander en alles wat ons omgeeft.

PRIKBORD

Unknown-7

*SCHRIJF EEN REACTIE, EEN MEDEDELING, EEN OPROEP, EEN IDEE, EEN SCHERPE OF VRIENDELIJKE OBSERVATIE, EEN BEMOEDIGENDE OF INZICHTGEVENDE TEKST, ETC.

*VOOR EEN UITGEBREIDER VERHAAL, OF EEN COLUMN, KIES DAN VOOR DE PAGINA BOVEN IN DE SITE:  COLUMNS

*ALS JE WIL REAGEREN OP EEN DISCUSSIE/GESPREK KIES DAN: BEANTWOORDEN VOOR EEN DIRECTE REACTIE OF KIES EERST VOOR:
TOON ALLE SUBREACTIES   ZODAT JE OP IEDEREEN KUNT REAGEREN DIE AAN DE GEDACHTEWISSELING OVER BEPAALD ONDERWERP MEEDOET.
ZO NIET: SCHRIJF NIEUW PRIKBORDBERICHT

*VUL NAAM IN  OF ALLEEN VOORNAAM
*MAILADRES MAG, MAAR HOEFT NIET
*ALS JE EEN MAIL WILT KRIJGEN DAT ER EEN REACTIE IS, VERGEET DAN NIET DAT IN TE VULLEN VOORDAT JE OP //REACTIE PLAATSEN// DRUKT.
/REACTIES OP MIJN REACTIES/ OF OP ALLE REACTIES.

Even de gegevens invullen. Alleen (voor)naam en X bij ben geen robot.

Meer dan 1 link in plaatsing wordt geweigerd i.v.m. spam.

 

(Visited 11.327 times, 1 visits today)
 • Vul hier onder je emailadres in om een melding te ontvangen bij elk nieuw bericht op dit blog. Welkom!

(829 Reacties)

 1. Goeiedag, Ik zou mij willen inschrijven voor de aankoop van uw boek wanneer dit verschijnt. Helaas kan ik op de pagina geen werkzame link vinden. Mag ik mij bij deze...
  Lees meer

  Goeiedag,

  Ik zou mij willen inschrijven voor de aankoop van uw boek wanneer dit verschijnt.
  Helaas kan ik op de pagina geen werkzame link vinden.
  Mag ik mij bij deze alvast opgeven?

  Vriendelijke groet,
  Peter

  • Hi Peter ,

   Dat kan via info@deverwanten.nl. Graag naam en mailadres dan krijg een bericht zo gauw als het boek verschijnt.
   In ieder geval wordt er een gereserveerd voor je. Bedankt! Zodoende krijgen we er wat zicht op.
   Hartelijke groet,
   Jan

 2. Een reactie op de column ” De controverse van verstand en gevoel”. Oh wat ben je weer een geweldige man! En dit meen ik echt, is geen sinische opmerking. Het...
  Lees meer

  Een reactie op de column ” De controverse van verstand en gevoel”.
  Oh wat ben je weer een geweldige man! En dit meen ik echt, is geen sinische opmerking. Het beschrijft precies wat ik ervaar. Je houd mij een positieve spiegel voor die mijn zelfhaat doet oplossen. Zelfhaat die ontstaat doordat ik naar mijzelf kijk door de spiegel zoals de anderen naar mij kijken. Dit ontstaat doordat ik de druk van de omgeving niet kan weerstaan. Door jou krijg ik weer goed zicht op de dingen. Meestal ontstaat er na zo’n dag of tijd van zelfkritiek een situatie waar door druk de noodzaak ontstaat om alles maar los te laten. En dat zou wel eens de beste remedie kunnen zijn om door te kunnen gaan. Ik herken het in ieder geval dat ik hier al langer tegenaan hik!

  • Beste Catana,
   Bedankt voor de enthousiaste reactie!
   Je schrijft : //zelfhaat die ontstaat doordat ik naar mijzelf kijk door de spiegel zoals de anderen naar mij kijken. Dit ontstaat doordat ik de druk van de omgeving niet kan weerstaan. //Je bent niet het denken! Je bent niet de gedachten in je eigen hoofd laat staan de gedachten in de hoofden van anderen. Jezelf waarnemen is heel goed maar dan oordeelloos, alleen maar kijken, en dan lost het op…echt waar. Er is niets hardnekkiger dan een negatief oordeel. Inderdaad loslaten, omdat het geconditioneerd gedrag is….ik ben goed zoals ik ben, dat is het uitgangspunt.

 3. Weer een mooie publicatie met dank daarvoor. Voortdurend denk ik dat het over mij gaat….Ga ook gebukt onder mijn overgevoeligheid maar ben me wel bewust dat het mijn les is...
  Lees meer

  Weer een mooie publicatie met dank daarvoor. Voortdurend denk ik dat het over mij gaat….Ga ook gebukt onder mijn overgevoeligheid maar ben me wel bewust dat het mijn les is en dat de wereld niet mijn tegenstander is. Door de weerstand kom ik steeds meer bij mijn eigen kracht, niet ego maar zelf.
  Verheug me op het boek dat ook in het teken staat van de sensitieve mens die zoekt naar de stilte, begreep ik. Groet….Harry Mulder

© 2020 De Verwanten

Website door Pinto SolutionsBoven ↑

Translate »