De Verwanten

De Verwanten wil een podium geven aan het idee over ziel en geestverwantschap. Over in relatie zijn met ons-zelf, de ander en alles wat ons omgeeft.

Chaplin en Toon Hermans

TOEN IK VAN MEZELF BEGON TE HOUDEN… zag ik in dat mijn onrust en emotioneel lijden signalen zijn dat ik niet leef in harmonie met mezelf. Nu weet ik: dat is AUTHENTICITEIT

TOEN IK VAN MEZELF BEGON TE HOUDEN…Begreep ik dat ik altijd op het juiste moment op de juiste plek ben en dat alles gebeurt op precies het juiste moment, ik kan dus rustig zijn. Nu weet ik: dat is ZELFVERTROUWEN

TOEN IK VAN MEZELF BEGON TE HOUDEN…Verlangde ik niet langer naar een ander leven en zag ik dat alles in de wereld om me heen een uitnodiging is om me te ontwikkelen. Nu weet ik: dat is GROEI

TOEN IK VAN MEZELF BEGON TE HOUDEN…Stopte ik om elke minuut in te vullen en plannen voor de toekomst te maken, nu doe ik alleen dat waar ik blij van word, waar ik van houd en wat mijn hart laat zingen op mijn eigen manier en in mijn eigen tempo. Nu weet ik: dat is EENVOUD

TOEN IK VAN MEZELF BEGON TE HOUDEN…Heb ik losgelaten wat niet goed voor me was: voeding, mensen, spullen, situaties en alles wat aan me trok, wat me weg leidde van mezelf. Eerst noemde ik het ‘gezond egoïsme’ nu weet ik: dat is LIEFDE VOOR JEZELF

TOEN IK VAN MEZELF BEGON TE HOUDEN…Begreep ik hoeveel ik iemand kan kwetsen als ik mijn verlangens opdring, zelfs als ik wist dat de tijd er niet rijp voor was en de ander er niet klaar voor was, zelfs als ik die ander was. Nu weet ik: dat is RESPECT

TOEN IK VAN MEZELF BEGON TE HOUDEN…Stopte ik met steeds mijn gelijk te willen halen en sindsdien merk ik steeds vaker dat niets zwart of wit is. Nu weet ik: dat is BESCHEIDENHEID

TOEN IK VAN MEZELF BEGON TE HOUDEN…Wilde ik niet langer in het verleden leven en me geen zorgen meer maken over de toekomst. Nu leef ik alleen in het moment, in het hier en nu, waarin alles gebeurt en ik noem dat ZIJN

TOEN IK VAN MEZELF BEGON TE HOUDEN…Zag ik in dat mijn gedachten met me aan de haal kunnen gaan en me een naar gevoel kunnen geven. Maar toen ik mijn hart liet spreken, werd mijn mind een waardevolle bondgenoot. Nu noem ik deze verbinding WIJSHEID VAN HET HART

WANNEER WE VAN ONSZELF GAAN HOUDEN…Hoeven we niet langer bang te zijn voor confrontaties met onszelf of met anderen. Zelfs sterren botsen weleens en daaruit worden weer nieuwe werelden geboren. Nu weet ik: dat is LEVEN

Charlie Chaplin-1959

Er moeten mensen zijn….

Er moeten mensen zijn
die zonnen aansteken,
voordat de wereld verregent.
Mensen die zomervliegers oplaten
als het ijzig wintert,
en die confetti strooien
tussen de sneeuwvlokken.
Die mensen moeten er zijn.

Er moeten mensen zijn
die aan de uitgang van het kerkhof
ijsjes verkopen,
en op de puinhopen
mondharmonica spelen.

Er moeten mensen zijn,
die op hun stoelen gaan staan,
om sterren op te hangen
in de mist.
Die lente maken
van gevallen bladeren,
en van gevallen schaduw,
licht.

Er moeten mensen zijn,
die ons verwarmen
en die in een wolkeloze hemel
toch in de wolken zijn
zo hoog
ze springen touwtje
langs de regenboog
als iemand heeft gezegd:
kom maar in mijn armen

Bij dat soort mensen wil ik horen
Die op het tuinfeest in de regen BLIJVEN dansen
ook als de muzikanten al naar huis zijn gegaan

Er moeten mensen zijn
die op het grijze asfalt
in grote witte letters
LIEFDE verven
Mensen die namen kerven
in een boom
vol rijpe vruchten
omdat er zoveel anderen zijn
die voor de vlinders vluchten
en stenen gooien
naar het eerste lenteblauw
omdat ze bang zijn
voor de bloemen
en bang zijn voor:
ik hou van jou

Ja,
er moeten mensen zijn
met tranen
als zilveren kralen
die stralen in het donker
en de morgen groeten
als het daglicht binnenkomt
op kousenvoeten

Weet je,
er moeten mensen zijn,
die bellen blazen
en weten van geen tijd
die zich kinderlijk verbazen
over iets wat barst
van mooiigheid

Ze roepen van de daken
dat er liefde is
en wonder
als al die anderen schreeuwen:
alles heeft geen zin
dan blijven zij roepen:
neen, de wereld gaat niet onder
en zij zien in ieder einde
weer een nieuw begin

Zij zijn een beetje clown,
eerst het hart
en dan het verstand
en ze schrijven met hun paraplu
i love you in het zand
omdat ze zo gigantisch
in het leven opgaan
en vallen
en vallen
en vallen
en OPSTAAN

Bij dát soort mensen wil ik horen
die op het tuinfeest in de regen BLIJVEN dansen
ook als de muzikanten al naar huis zijn gegaan
de muziek gaat DOOR
de muziek gaat DOOR
en DOOR
~Toon Hermans~

(Visited 7 times, 7 visits today)
(Visited 187 times, 1 visits today)
  • Vul hier onder je emailadres in om een melding te ontvangen bij elk nieuw bericht op dit blog. Welkom!

© 2020 De Verwanten

Website door Pinto SolutionsBoven ↑

Translate »