—-Vrij én verbonden in innerlijke Verwantschap—
De Verwanten wil een podium geven aan het idee over ziel en geestverwantschap. Over in relatie zijn met ons-zelf, de ander en alles wat ons omgeeft.

WELKOM OP DE SITE VAN DE VERWANTEN
De Verwanten is eigenlijk een vertaling van broederschap: bloedverwanten, zielsverwanten en geestverwanten. Het houdt verwantschap in, we zijn verwant aan elkaar en in hogere zin broeders.
De Verwanten is een onafhankelijk initiatief en staat derhalve open voor alle mensen  die een bewuste ontwikkelingsweg willen gaan, vanuit welke achtergrond dan ook!

Als initiatiefnemer van deze site een korte introductie:
Ik heb een leven lang gewerkt in vernieuwende initiatieven en daar bovenal gestreefd naar samenwerking tussen alle geledingen in de maatschappij. Een zoektocht naar ware broeder/zusterschap, vanuit de overtuiging dat het heersende egoïsme de aarde en de cultuur vernietigt en dat alleen een wakker bewustzijn over de betekenis van broeder/zusterschap de mensheid kan redden.

Door eigen ervaring werd het inzicht steeds duidelijker dat de wereld vanaf de buitenkant maar in zeer geringe mate is te beïnvloeden, de wereld verandert alleen in die mate dat het individu aan zich zelf werkt.
Vandaar dat het zwaartepunt van mijn werk steeds meer daarop gericht is. Nu vooral door publicaties over de zin en doel van het bestaan. En onlangs het uitkomen van het boek:

Voorzijde De Alleenganger - Jan VerduinDe Alleenganger Eenzaamheid … een uitdaging!

Ik sta open en heb een warme belangstelling voor alle stromingen, van alle tijden, die de mensheid willen bijstaan in haar weg naar geestelijke vrijheid en werkelijk bewustzijn.
Uit overtuiging ben ik geen lid van welke groep dan ook, omdat het gevaar bestaat om in groepsdenken te vervallen en de spirituele openheid en gevoeligheid te verliezen.

Blinde-mensen-onderzoeken-een-olifant.-Het-verhaal-van-de-blinde-mannen-en-de-olifant-570x472

(We zien allemaal een stukje van de waarheid en met elkaar wellicht de hele waarheid)

“Onderzoek alle dingen en behoud het goede.”! Omdat het enige wat echt telt: de eigen individuele doorleefde ervaring is en niet de mening van een groep. Geloof, Religie of waarheid kun je eigenlijk niet organiseren, omdat het een puur individuele weg is die nooit en te nimmer van bovenaf opgelegd kan worden. Wel kunnen het bronnen van wijsheid zijn en richtingaanwijzers, tot het moment dat we zelf kunnen  putten uit de bron van wijsheid die ieder mens in zich draagt.

Als we open kunnen staan voor elkaars mening, achtergrond en ervaringswereld kunnen we veel van elkaar leren. Als het individuele bewustzijn zich daardoor verdiept, komen we dichter bij ons-zelf, dichter bij de bron. —Hoe dichter bij de bron, hoe dichter bij elkaar.–

Verder sta ik altijd open voor vragen en opmerkingen over een bepaald onderwerp, betreffende bewustzijnsontwikkeling en persoonlijke levensvragen: De VERWANTEN POSTBUS

De FB VERWANTEN Pagina voor aanvulling, verdieping en reactie.

Welkom bij onze twee besloten Facebookgroepen:  Sensitieve Beeld en geestverwanten.
en onze Meditatiegroep-Geestverwanten

 

———————————————————————————-

(Totaal aantal bezoeken: 4.076, 1 bezoekers vandaag)
  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van De Verwanten!