De Verwanten

VRIJ EN VERBONDEN IN INNERLIJKE VERWANTSCHAP. De Verwanten wil een podium geven aan het idee over ziel en geestverwantschap. Over in relatie zijn met ons-zelf, de ander en alles wat ons omgeeft.

NIEUWE RELATIE

NIEUWE RELATIE       

 
Wat mij zo opvalt bij datingsites is: dat men zo bijna wanhopig op zoek is naar de ideale partner.
Mensen van mijn generatie, maar ook de jongeren hebben al zoveel ervaringen opgedaan en zoveel geleerd in de relaties dat men ondanks dat toch blijft geloven in het ideale plaatje.
Iemand die er helemaal voor je is, het liefst een tweelingziel!
Verder hand in hand door het leven in volmaakte harmonie. Nooit meer ongelukkig en eenzaam, maar totaal vervuld van de liefde.
Dan ook nog die waslijst waar de ander aan zou moeten voldoen; de opsomming van bijzondere kwaliteiten.
Het is echt een treurige illusie, alle scheidingen bevestigen dat. Zolang we dit soort verwachtingen blijven koesteren zullen we steeds weer teleurgesteld worden, en dus ongelukkig blijven.
Het echte probleem is dat we ons geluk buiten onszelf blijven zoeken.
We willen niet geconfronteerd worden met de leegte die we zelf zijn. Wanhopig vullen we het op met de waan van alledag. Steeds weer raken we verstrikt in de dualiteit.
Alleen als we moedig de leegte onder ogen zien, de leegte die overblijft als we de aardse verschijnselen doorzien hebben, zal die schijnbare leegte verdwijnen en opgaan in een gevoel van heelheid.
Dat is niet gemakkelijk maar een enorme beproeving van ons geloof in onszelf, in Het Zelf.
Bij de leegte hoort de stilte, en in die stilte vinden we onszelf terug.
Dan kunnen we zeggen: Wees stil en weet dat ik God Ben!
We zijn niet het denken, het tegenovergestelde is waar! We zijn letterlijk en figuurlijk als de dood voor die stille leegte, die we wanhopig proberen te vermijden en op te vullen met een voortdurend illusionair in contact zijn. 
Dat er zoveel mensen nu alleen zijn, is ook een teken van de geestelijke vooruitgang van de mensheid. Niet zielig of betreurenswaardig maar een grote kans om te stoppen met zoeken, omdat er niets buiten onszelf is; al wat we zoeken zijn we zelf!
Een echte vrije relatie is alleen mogelijk tussen mensen die zichzelf gevonden hebben, die een goede relatie met zichzelf hebben.
Of je dan nog van een relatie kunt spreken en of je dan nog zo’n relatie wilt, is de vraag?
 
Een belangrijke reden voor het mislukken van relaties is: dat we alle heil verwachten van iets of iemand buiten onszelf. Diegene die naast ons staat als een soort persoonlijk bezit beschouwen.
Het gangbare huwelijk is veelal, of wordt op den duur een gevangenis, waar geen plaats meer is voor verdere ontplooiing van het individu.
Alle kostbare tijd gaat verloren aan onderlinge strijd, aan frustraties, als gevolg van een onterecht verwachtingspatroon.
Eigen vriendschappen of intiemere ontmoetingen met anderen worden elkaar maar al te vaak ontzegd.
Jaloezie is overigens een gevaarlijke hartstocht, alle oorlogen liggen er aan ten grondslag.
Uit miljarden mensen die op aarde leven beloven en eisen we eeuwige trouw aan één bepaald persoon. Het gaat er niet om dat we er maar wat op los moeten leven zonder enig verantwoordelijkheidsgevoel, zeker niet!
Maar juist door die angstige houding zal de ander uit die verstarring willen breken. Geen vrij en ontwikkeld mens van deze tijd kan uiteindelijk blijven leven achter dikke muren van verstarring.
Een aards huwelijk/relatie heeft met afspraken te maken over zaken als bijv. belasting, een eigen huis, en de kinderen. Dat is een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid.
Daarnaast zal een relatie alleen nog kunnen bloeien als er totale geestelijke vrijheid is.
Iets dat bij ons hoort komt altijd weer terug, terug in en uit vrijheid. Iets dat niet meer bij ons hoort zal zich echter oplossen in diezelfde vrijheid.
 
Laat er plaats zijn voor intieme vriendschappen, voor geestverwantschappen, schep ruimte voor verdere wederzijdse groei! Afgescheidenheid en relatie zijn bijna synoniem.
Je kunt een relatie hebben met of in relatie… zijn; proef het verschil.
Er is niet één bijzonder en speciaal mens maar er zijn er meer waar we wederzijds van te leren en te geven hebben.
Als we werkelijk vrij zijn, staan de wereld en de geest voor ons open….vol met wonderen, en beloftes worden vervuld.
In relatie Zijn met alles om ons heen is ook een vorm van al-één-zijn(alleen), van krachtig op jezelf kunnen staan.  Dat kunnen we elkaar leren, door angstloos in relatie te treden en ons te verwonderen over het wonder van al het bestaan.
De vrucht van een persoonlijke relatie zou moeten zijn dat je elkaar bevrijd van de wederzijdse kluisters. Gun en stimuleer elkaar de aardse pelgrimstocht naar het licht te gaan.
Ga opzij, wees niet bang,…………………WORD GEEN SCHADUW!
 
 

 

 

 

(Totaal aantal bezoeken: 115, 1 bezoekers vandaag)
 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van De Verwanten!

Comments are closed.

(3 Reacties)

 1. Voor je zover bent……..en dat weet jezelf…..bewandel je het hele pad van dwalingen en verwachtingen.<br />Het is ook enorm gecompliceerd en wat onvrij is in eerste instantie, kan juist tot...
  Lees meer

  Voor je zover bent……..en dat weet jezelf…..bewandel je het hele pad van dwalingen en verwachtingen.<br />Het is ook enorm gecompliceerd en wat onvrij is in eerste instantie, kan juist tot vrijheid uitgroeien.<br /><br />

 2. Dit was geplaatst op een datingsite. Er kwamen heel wat reacties, die ik hier niet allemaal kan overnemen.<br />Wel zal ik mijn reactie op de vragen nu opnemen:<br /><br />Beste...
  Lees meer

  Dit was geplaatst op een datingsite. Er kwamen heel wat reacties, die ik hier niet allemaal kan overnemen.<br />Wel zal ik mijn reactie op de vragen nu opnemen:<br /><br />Beste Vrienden,<br />Bedankt voor jullie reacties op mijn weblog bericht.<br />In het algemeen vonden jullie het herkenbaar en waar, maar er was ook onbegrip van …je mag en kan daar toch naar verlangen?<br />In mijn verhaal

© 2024 De Verwanten

Website door DunicoBoven ↑

Translate »