Verzet of overgave
Kort geleden sprak ik met iemand over vertrouwen en positiviteit, en daarmee bedoeld: vertrouwen hebben dat alles goed zal gaan en mooi en fantastisch wordt.
​​​Dat je met gedichtenkracht al het aardse kunt overstijgen. De vraag is of dat geen hoogmoedige ‘spirituele’ vergissing is?
De nieuwjaarswensen staan vaak ook zo buiten de werkelijkheid; alsof iedereen fantastisch gelukkig moet worden in het nieuwe jaar.
Wie heeft ons toch wijs gemaakt dat het leven draait om gelukkig zijn? Goethe, de grote denker, zei op zijn sterfbed dat hij maar een kwartier van echt geluk had gekend in zijn leven.

Gaat het er niet eerder om dat we onze eigen keuzes en lessen in dit leven kunnen ontvangen, mooi of niet mooi; overgave aan je eigen levensweg en bestemming? Geen verzet maar In vrede zijn met de ervaringen die je tot inzicht brengen en…  die zijn lang niet altijd vreugdevol te noemen.
Niet makkelijk maar het voorkomt wel veel frustratie en teleurstelling over onze hoge onwereldse verwachtingen…
We leven in de dualiteit en bij voorspoed hoort ook tegenspoed, bij blijdschap hoort verdriet, et cetera. Echte vrede vindt je op de middenweg; de meest veilige weg…
Geniet van het moment zelf en geef het verzet op als het even tegenzit….!

Met het verzet opgeven bedoel ik: dat we het innerlijk verzet moeten opgeven tegen ons individuele lot. Niet alleen tegen het lijden door ziekte e.d. maar ook tegen onze alledaagse werkzaamheden en leefomstandigheden. Door verzet, boosheid en frustratie geef je de tegenstrevende krachten alle macht.
‘Vechten tegen de bierkaai’ is een verloren strijd aangaan. Dus accepteer eerst dat het er is, ook omdat je geestelijk gezien zelf aan de basis hebt gestaan van je lotsbestemming.
De vraag is niet… waarom ik? Maar…  waarom ik niet! En hoe treed ik het tegemoet?
Dat antwoord laat dan niet lang op zich wachten. Dat staat aan de basis van meer innerlijke vrede.

**Ik wens je dit jaar een groeiend bewustzijn en de ervaringen die daarvoor nodig zijn!

**Overdenking uit: Het Eenheidsbewustzijn van de Waarnemer
Verkrijgbaar of te bestellen bij alle plaatselijke en digitale boekwinkels in Nederland en België.
. Jan Verduin

 

 

 


 

(Totaal aantal bezoeken: 201, 1 bezoekers vandaag)
  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van De Verwanten!