Unknown-32-2


Iemand stuurde mij onlangs iets van de hand van Johann Wolfgang von Goethe.
Tijdens het lezen van-De nieuwe broederschap- herkende zij mijn streven in de onderstaande strofe.

   
 

 

“Een enkeling
   kan niets doen.
   Slechts als velen
   zich op het
   gunstige moment
   verenigen,
   Zijn zij Krachtig.”

Je zou het bijna de kern van het boekwerk en mijn leven kunnen noemen. -Het wachten op het juiste tijdstip.-    Een soort krachtpunt in de tijd waar bepaalde toekomst vervulde energieën samenvallen om iets zeer wezenlijks tot stand te brengen in de aarde en daarbuiten.
Net als bij de geboorte van een kind, waarbij de horoscoop, tot op zekere hoogte, een leven kan bepalen of beïnvloeden.
Een moment dat lang (geestelijk) is voorbereid en waar allerlei krachten naartoe gewerkt hebben.
Beeldend zie ik een groep mensen voor mij die op een bepaald moment slechts één kans krijgen om één pijl precies in de (kosmische)roos te schieten en dat daar alles van afhangt, alles bepalend is voor de toekomst.
Daarom zijn ze lange tijd bezig met elkaar om een hele bijzondere en nieuwe boog te construeren. De goede voorbereiding is immers alles bepalend.
Een enkeling kan niets doen, slechts als velen zich op het
gunstige moment verenigen zijn zij krachtig.
Dat gunstige moment is blijkbaar allesbepalend. Daar is veel bewustzijn voor nodig om weet te hebben van het juiste tijdstip. We kunnen het o zo gemakkelijk verslapen of het door ongeduld te vroeg in de wereld zetten. Zoals een kasplantje dat zomaar in de volle grond wordt geplaatst zonder voorbereiding en ver voordat het sterk genoeg is.
Voor een enthousiast mens is wachten een bijna onmogelijke opdracht. Maar kunnen wachten maakt bijzondere krachten vrij. In het oefenen van geduld ligt veel energie verborgen. De betekenis van enthousiast is: 
in God zijn, een energiek gevoel van euforie, van alles kunnen. Het staat echter maar al te vaak los van de aardse werkelijkheid, en van …..het juiste tijdstip/ het gunstige moment waardoor vele pogingen mislukken.
Dat is het droeve lot van de enthousiasteling.
Een bijzonder kenmerk van het juiste moment is: dat opeens mensen op verschillende plaatsen dezelfde impuls gaan beleven. Daar ligt echter ook een grote kwetsbaarheid in verborgen: gaan ze het vanuit een Ik-bewustzijn naar buiten brengen of vanuit hun afzonderlijk ego.
Alleen vanuit het bewustzijn van eenheidsbeleving kan een werkelijk duurzaam samengaan van mensen plaatsvinden en kunnen er tevens geestelijke hulptroepen vrij komen.
Om met Goethe te spreken: 
                                              Een enkeling kan niets doen
                                              Slechts als velen zich op het
                                              gunstige moment verenigen,
                                              zijn zij….. Krachtig


(Totaal aantal bezoeken: 89, 1 bezoekers vandaag)
  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van De Verwanten!