Beste Mensen/ Verwanten,

Ik ben al een poosje stil op de site en op de Facebook pagina.
Ik heb mij namelijk een poosje teruggetrokken in een zelf gekozen quarantaine om een boek te schrijven. Daarin kan ik meer kwijt van mijn zielenroerselen, en het is ook wat bestendiger dan digitale berichten die meestal maar een kort leven beschoren zijn.

Ik ben begonnen een dagboek bij te houden tijdens mijn camperreisjes op zoek naar de stilte. Dat is nu uitgegroeid tot een lijvig boekwerk over het zoeken naar de stilte. Ik beschrijf mijn eigen ervaringen en gedachten op deze tocht. De stilte die eigenlijk niet buiten je gevonden kan worden, maar waar een innerlijke reis voor nodig is. 

Het is ook een eenzame weg die alle oprechte zoekers met elkaar gemeen hebben. Eenzaamheid is een dwingende noodzakelijkheid om de confrontatie aan te gaan met onszelf. Een pijnlijk gebeuren om in het-zelf af te dalen, het daar te zoeken en niet meer in de buitenwereld. Iedereen en niemand uitgezonderd wordt eens met deze innerlijke roep geconfronteerd. Dat er nu zoveel mensen alleen zijn heeft echt een doel en betekenis.

Een gevoel van eenzaamheid is onontbeerlijk voor geestelijke groei. Eenzaamheid, je bij tijd en wijle eenzaam te voelen, is ook binnen een relatie een recht en een kans. We voelen ons in feite eenzaam van onszelf, niet van de ander. Het is een verwijdering van het eigen wezen. 

Het boek is zowel lichtvoetig als ernstig en de dragende ondergrond is het camperreisje: de ontmoetingen onderweg, ervaringen en gedachten, en ook maatschappelijke en spirituele vragen komen ruim aan bod.

De titel van het boek is dan ook:

DE ALLEENGANGER

EENZAAMHEID ALS VOORRECHT EN KANS

Schrijven is een proces van binnen naar buiten en nu is het tijd dat er van buitenaf naar gekeken wordt, en of het de toets der kritiek kan doorstaan. Om te checken of het boek inhoudelijk goed genoeg is en er echt klaar voor, zoek ik nu een paar proeflezers.

Serieuze lezers die graag feedback geven en hier op korte termijn tijd voor hebben. Die hun leeservaring met mij willen delen, zodat ik ervan kan leren en eventueel verbeteringen kan aanbrengen, of om het te laten voor wat het is, omdat het schrijfproces voor mezelf al leuk genoeg was.

Het heeft 260 pagina’s A4 die ik in PDF kan verzenden. Epub(Mac) is eventueel ook mogelijk.
Mijn dank is natuurlijk groot, en je ontvangt in ieder geval gratis het boek na publicatie.

Als ik het idee heb, met behulp van enkele proeflezers, dat het daarvoor goed en interessant genoeg is, heb ik de bedoeling om het uit te geven als ebook dat via de site voor de abonnees en andere lezers te downloaden is, met ook de mogelijkheid om een mooi papieren exemplaar te bestellen. 

Wil jij graag het boek proeflezen? Stuur me een berichtje op

BEDANKT VOOR DE ENTHOUSIASTE REACTIES om proeflezer te willen zijn, maar drie proeflezers is in deze fase voldoende. Iedereen bedankt voor de bereidwilligheid om zo’n taak op zich te willen nemen!

info@deverwanten.nl

(Totaal aantal bezoeken: 532, 1 bezoekers vandaag)
  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van De Verwanten!