De Verwanten

VRIJ EN VERBONDEN IN INNERLIJKE VERWANTSCHAP. De Verwanten wil een podium geven aan het idee over ziel en geestverwantschap. Over in relatie zijn met ons-zelf, de ander en alles wat ons omgeeft.

Aangepaste naam, en nu ook in besloten kring op Facebook

Beste mimg-20140204-wa00021ensen,

We hebben besloten de naam aan te passen aan de veranderde tijd: Nieuwe Broeder-Zusterschap. De Verwanten

Ook op Facebook zijn we overgestapt op een meer toegankelijker naam om de mensen  met broederschap in aanraking te laten komen en het met elkaar te verdiepen. Het woord broederschap zijn ware kracht en betekenis terug te geven.

Welkom op Facebook daar kunnen we in besloten kring met elkaar uitwisselen wat het woord in essentie betekent en hoe we dat zelf in de praktijk  kunnen brengen, of al trachten te doen.  SPIRITUELE VRIENDEN- DE VERWANTEN

Bij regelmaat horen we negatieve reacties op de naam die we zo hoogachten: Broederschap
Wij hebben er ook wel mee geworsteld en ons die vraag gesteld, toch kozen we er voor de naam te behouden.
Zo zou je ook de woorden Religieus, God, Christus  niet meer kunnen gebruiken door het eeuwenlange misbruik van die namen. Dan krijg je vage termen als: licht, energie etc. die de lading niet dekken. Dat wordt wel het abstraheren van de namen genoemd; de naam of het woord ont-krachten. Woorden dragen een grote kracht in zich en door ze aan te passen, te verzwakken, verliezen ze die kracht. “Door het woord is alles ontstaan”!
Het gaat er in deze tijd om geen krachtwoorden/namen te verbasteren door de negatieve associaties, maar ze juist moedig nieuw leven in te blazen. Vandaar nieuwe broederschap.
Broederschap is los van het misbruik door onbewuste mensen het hoogste doel van de mensheid om naar te streven. Broederschap verbindt het vrouwelijke en mannelijke in zichzelf.
Woorden kunnen inderdaad negatief beladen zijn omdat ze misbruikt zijn door kerkelijke instituten e.d.. Dan kunnen we twee dingen doen: die woorden gaan vervangen of juist proberen die persoonlijke beladenheid eraf te halen, door bijvoorbeeld zo’n woord regelmatig mee te nemen in een stille meditatie en concentratie op het woord, door het daardoor zijn oorspronkelijke betekenis en kracht terug te geven.
Het kan goed zijn dat we dat niet zelf hoeven te doen, maar dat het bevrijde woord zichzelf dan aan ons kan openbaren. Hetzelfde kunnen we toepassen bij iemand (met een naam) die weerstand bij ons oproept, waar we eigenlijk een hekel aan hebben. Het is o zo makkelijk om die speciale mens te veroordelen en te negeren, we kunnen in plaats daarvan zo’n mens meenemen in de meditatie en hem of haar proberen te verlossen van al onze vooroordelen, grote kans dat die mens zich dan kan openbaren wie hij of zij werkelijk is.

Meer over de kracht van het Woord:  Religieus en de kracht van het Woord

 

(Totaal aantal bezoeken: 180, 1 bezoekers vandaag)
  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van De Verwanten!

Comments are closed.

(2 Reacties)

  1. Fijn dat het woord BROEDERSCHAP blijft!

    • Daar kan ik mij nu helemaal bij aansluiten. Bedankt Micha dat ook jij weet wat een mooi woord dat is en met grote betekenis!
      Groet,
      Jan

© 2024 De Verwanten

Website door DunicoBoven ↑

Translate »