Wat is waarheid en wat is leugen. Wat is nep en wat is echt. Iedereen zoekt internet af naar bevestigingen over de eigen mening. Een mening heeft niets met waarheid te maken. Een mening word gevormd door de vele informatie van buitenaf en door onbewuste onderbuik informatie. Hoe helder kunnen we nog zelf denken zonder al die beïnvloeding van buiten. In hoeverre staan we nog in contact met het ge-weten, een innerlijk weten?
 
Iets weten zonder tussenkomst van het denken staat namelijk veel dichter bij de waarheid. 

Hier kan ik dan een filosofische verhandeling over houden, maar laat ik het wat verduidelijken met wat praktijkvoorbeelden: een verbouwing en de vingerplant…
Ik zit al lange tijd in een verbouwing en ben van slag geraakt door het enorme lawaai, maar vooral door de materialen die nu nog gebruikt worden. Ons huur-huis is verbouwd en werkelijk niets is echt, van de muren tot en met het dak, alles is nep en namaak. Bouwvakkers lijken wel sterke reuzen omdat ze 10 planken in een keer optillen en een kozijn in hun eentje verplaatsen. Dat kan omdat de zwaartekracht opgeheven is door nep op lucht te plakken. Nu moet ik toch nog op zoek naar een echt huis…

Waarschijnlijk ben ik in korte tijd het zicht op echt en onecht verloren met als dieptepunt de onderstaande ervaring.  
Het verhaal van de vingerplant

En wat denk je dat mij vandaag overkwam, gewoon in het tuincentrum om de hoek:
Ik kocht daar een prachtige vingerplant, eigenlijk veel te duur maar het was het waard dacht ik. Ik was zogezegd in mijn nopjes en ging naar huis om hem snel te verpotten omdat hij in een te kleine pot stond. Ook nog bio potgrond gekocht om hem te voorzien van vruchtbare grond en een grote stenen pot. Voorzichtig naar de auto gedragen om het mooie blad niet te beschadigen. In de tuin ben ik lang bezig geweest om hem uit de pot te halen, wat gewoonweg onmogelijk was. Na een half uur stuntelen drong het tot mij door en zag ik dat de plant niet in grond stond maar in steen. Het was Potverdrie een nepplant en ik had het niet gezien. 
Nooit gedacht dat mij zoiets zou overkomen omdat ik toch best wel een redelijk onderscheidingsvermogen heb ontwikkeld.

Onderscheidingsvermogen
We leven in een tijd waar een goed ontwikkeld en vrij onderscheidingsvermogen de belangrijkste deugd of kwaliteit is om ons in deze nep-maatschappij staande te houden.
 China voert geen oorlog maar stuurt dagelijks vele containerschepen met nep-goederen onze kant op, net zo lang tot we er in omkomen. 
Er werd gewerkt aan het maken van robots en je had de mens, twee op zichzelf staande fenomenen. Althans de mens was bezig iets te ontwikkelen. Je had een digitale wereld en de gewone alledaagse wereld. Wat nu gebeurt is dat die twee dualiteiten samensmelten tot een geheel, en daar gaat het flink mis. Het is dan geen robot meer met menselijke kwaliteiten, maar wordt mens met robot kwaliteiten. Met als ‘hoogtepunt’: de zorgrobots.
In sommige dansvormen zie je jonge mensen alsmaar robotachtige bewegingen maken, wat ik bedenkelijk vind.

De digitale wereld neemt sluipender wijs de menselijke wereld over, velen kennen nog amper het verschil. Vooral bij kinderen is die grens al ruimschoots overschreden. Velen komen nog amper hun computerkamer uit. Er zijn al volop digitale mogelijkheden om langer te leven en al de zintuigen te versterken: we zullen kunnen zien als een arend, we kunnen letterlijk en figuurlijk het gras horen groeien, om een spreekwoord op een verkeerde plaats te gebruiken. 
En… het wordt gebracht als vooruitgang, als ontwikkeling, als welzijn.

Je ziet steeds meer betreurenswaardige nepmensen in de straten lopen die zich achter maskers verbergen en namaak zijn geworden. Wat te denken over de deepfake video’s die overal de kop opsteken. Onecht over echt heen plakken zodat je niet meer weet wie wat zegt of gezegd heeft. Een angstaanjagende ontwikkeling die misbruikt zal worden om verwarring te veroorzaken.
Op den duur zal alles omgedraaid worden en onwaar wordt waar, onecht wordt echt, onnatuurlijk wordt natuurlijk, nepnieuws wordt nieuws, en de laatste onpartijdige journalisten die de macht controleren worden met stenen bekogeld.
Alleen een wakker onderscheidingsvermogen zal ons nog kunnen redden uit deze ons opgedrongen namaakwereld.Het-Zelf

Maar waar kun je nog terecht om enig houvast te verkrijgen?
Dat is bij je-zelf als je nog weet hebt van de stilte en nog weet hebt van wie je eigenlijk bent. Een oorspronkelijk mens die nog bij zichzelf te rade kan gaan, omdat hij of zij het vertrouwen in zichzelf nog niet verloren heeft. 

Internet noem ik wel de gematerialiseerde Akashakroniek, het collectieve geheugen van het menselijk denken en dwalen. Er is echter ook een bewustzijnsdimensie waarin de vibratie van elke ziel en zijn reis ligt opgeslagen. Toegankelijk voor diegene die hun trillingsniveau daarop kunnen aanpassen. Niet alleen een collectief geheugen, maar waar ook alles ten aanzien van toekomstige mogelijkheden voor iedere individuele ziel en de mensheid is vastgelegd.
Iemand schreef mij eens: “Ik heb de krant al jaren geleden opgezegd en heb mij geabonneerd op de Akashakroniek.”

Daarom mijn oproep aan nog wakkere mensen om zich op menselijke maat weer te verbinden. Om met elkaar te proberen de eenvoud weer terug te vinden, het pure menselijke weer tot leven te wekken. Richt je op duurzaamheid, op leef en samenwerkingsvormen, of nog eenvoudiger….ga wandelen in de levende natuur of begin een moes en bloementuin! 

Stimuleer elkaar om in de eigen kracht te gaan staan, de kracht die verbonden is met de alles doorstromende Liefde. 
Ga op het bankje zitten en sta niet meer op zonder je-zelf!(Weer terug naar)>> Sensitieve Beeld en Geestverwanten   voor reactie e.d. Ook geplaatst op de FB Pagina van de Verwanten voor reactie, aanvulling of vraag, waar ook gedeeld mag worden.

Meer informatie over het boek vind je Hier De Alleenganger inleiding en recensies. Verkrijgbaar rechtstreeks via de winkelwagen
of bij iedere plaatselijke of digitale boekhandel. Vanaf nu ook bestelbaar en verkrijgbaar bij alle bibliotheken in Nederland.

(Totaal aantal bezoeken: 703, 1 bezoekers vandaag)
  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van De Verwanten!