Als de gedachte ontstaat dat je de valkuil van het ego en zijn geldingsdrang doorzien hebt, komt het volgende gevaar om de hoek kijken: het verlangen naar een betere versie van jezelf. We nemen ons van alles voor: willen dagelijks mediteren, vegetariër of veganist worden, onbaatzuchtig, ruimhartig, geduldig, vriendelijk en hulpvaardig zijn. Nu eindelijk eens echt stoppen met drinken, teveel snoepen en eten. Of we staan dagelijks op ons hoofd, of mediteren en vasten tot we een ons wegen om de verlichting te bespoedigen. 

We kijken al vroeg naar anderen en zeggen: zo zou ik ook willen zijn.
Dat een kind in bewondering naar grote mensen opkijkt en ze wil nabootsen is goed, omdat het kind voorbeelden nodig heeft om zich gezond te ontwikkelen. Maar die voorbeelden zijn ook onvolmaakte wezens, dus voordat je er erg in hebt boots je de ouders na. Waar je dan later nog maar met moeite van kunt loskomen. Je verwachting heeft je gekluisterd en de teleurstelling creëert een boos wezen.

Voor volwassenen zijn de anderen spiegels om zichzelf te zien, en oproepen om werkelijk het ware- Zelf te worden en zeker niet om een ander te worden! Bevrijd je ouders en de anderen uit je wezen door vergeving, niet 1 keer maar zeventig maal zeventig keer zei Jezus al. Dus oneindig veel, de hele dag door. Anders zit je straks, tegen je zeventigste jaar, op een bankje over je ouders te klagen en ben je nog steeds boos en niet volwassen geworden.

En stel jezelf geen regels om het alsmaar morgen weer te willen proberen en alsmaar de teleurstelling van het mislukken. Laat los al die regels en al die goede voornemens, de weg naar de hel is immers geplaveid met goede voornemens. Probeer het eens met humor en lach om je onvolmaaktheden en om die van anderen; een milde lach, een glimlach doet wonderen, het is bevrijdend. Probeer eens een mens te worden, mooier gaat het niet worden!
Wil je het verschil weten tussen een meester en een beginneling? Een meester heeft veel meer ‘zogenaamde fouten’ gemaakt dan de beginneling ooit heeft geprobeerd.*Ook geplaatst in de FB community Sensitieve Beeld en Geestverwanten en op De Verwantenpagina


(Totaal aantal bezoeken: 501, 1 bezoekers vandaag)
  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van De Verwanten!