Bewustzijnsziel
Het wordt er zomaar niet gemakkelijker op als we ons geestelijk ontwikkelen. Eerst zijn we bijna alleen met onszelf bezig en de focus ligt op eigen geluk. Maar naarmate ons bewustzijn zich verruimt ontdekken we dat alles en iedereen met elkaar is verbonden en dat totaal geluk of vrede niet mogelijk is zolang er nog mensen diep ongelukkig zijn en/of in armoede en ellende moeten voortleven. Je begint te beleven dat de pijn en wanhoop van anderen ook jou aangaat en dat je het niet totaal los kunt zien van jezelf. Zo ook de dierenwereld en het milieu… we zijn verbonden.
Het opnemen van de Liefdes of Christusimpuls betekent dat we steeds meer ons eigen belang in harmonie gaan brengen met het belang van de ander.

Eenheidsbewustzijn
Zo kunnen we uitstijgen boven het puur individuele. Een groeiend bewustzijn, dankzij eigen ervaring, van de eenheid van alles wat leeft. Een relatie kunnen we hebben met één persoon en al ons geluk daarvan laten afhangen, een alles in 1 persoon die al onze onbestemde verwachtingen moet vervullen. We staan echter ook onherroepelijk in relatie met alles om ons heen en zijn ervan afhankelijk, of we ons dat nu bewust willen zijn of niet. We zijn de ander, we zijn de wereld, we zijn het milieu. Onze hoogconjunctuur gaat ten koste van andere landen en van het milieu en het evenwicht zal vroeg of laat hersteld moeten worden.
Ik geloof dat alleen dat Eenheidsbewustzijn of Christusbewustzijn de wereld kan redden. Dat echter  pas kan opstaan als het lagere ik, het ego, doordrongen is met het hogere Ik.
Hij moet groeien en ik moet afnemen.
Het versterkt het geluksgevoel, maakt de innerlijke vrede sterker en het voorkomt enorm veel frustratie als we in staat zijn het eigenbelang te overstijgen.

Luciferisch
Als we een gezonde zielenontwikkeling gaan beginnen we iets in onze eigen ziel te beleven, alsof wat de ander overkomt ook onszelf wordt aangedaan. Dus niet alleen de mensen maar ook de dieren die door ons egoïsme op uitsterven staan of misbruikt worden voor egoïstische doeleinden. 
Nog al wat mensen die een spirituele ontwikkeling gaan zijn luciferisch ingesteld en hebben de neiging om alleen het licht te zien en alles eromheen te ontkennen. Maar de duistere kant wil juist gezien worden en wacht ook op bevrijding! Als we wat dichter en bewuster bij onze ziel geraken zal dat bewustzijn als het ware licht brengen in de duisternis of wel de verduistering van de ziel doen oplichten. We beginnen wat lichter te worden en daardoor wordt het duister veel zichtbaarder; daarom is het van belang dat we weerbaarder worden, mededogen en liefde verder ontwikkelen. Dan ga je ontdekken dat een kwetsbare en open houding geen teken van zwakte is, maar juist een grote kracht in zich draagt, die bergen kan verzetten.

Metamorfose
Dit groeiende bewustzijn kan uiteindelijk een transformerende kracht van universele liefde worden. Een soort moreel kompas dat ons aanzet het welzijn van de ander net zo belangrijk te vinden als het welzijn van onszelf. Dat is ook de rede dat de wereld slechts in zeer geringe mate vanaf de buitenkant te beïnvloeden is, omdat hij slecht verandert in die mate dat het individu aan zichzelf werkt. Zo kan er een metamorfose van de innerlijke mens plaatsvinden; een innerlijke opstanding. 
Wat je doet uit mededogen en liefde voor een medemens doe je tegelijkertijd aan het grote  geheel van alle mensen, van alle wezens. Het welzijn van de ander te verheffen tot ons eigen welzijn. Vanuit de wetenschap dat we verbonden zijn met allen, allen zijn, is dus iedere daad, hoe klein ook in onze ogen, van grote betekenis. Dan hoeven we niet meer te zoeken naar kortstondig geluk, maar kan duurzame vrede ons deel zijn.

Enthousiasme
Ik heb geluk gezien in de ogen van mensen, echt geluk, die zich met hart en ziel inzetten voor hun medemens of voor de dieren en het milieu. Omdat zij in de ander zichzelf herkennen, omdat zij een hoger bewustzijn ontwikkeld hebben dat alles en iedereen één is; God is. Ook bij mijzelf heb ik dat ervaren; het is ego-bevrijdend. Je zult het zelf ook wel herkennen….Enthousiasme betekent in het hart van God zijn. Het innerlijk vuur verbrandt oude restanten en verbindt zich met het kosmische bewustzijn.

De kosmische intelligentie zetelt niet in het hoofd maar in het hart. Heb je naasten lief als jezelf. Zij of hij is jou. We maken allen deel uit van het grote geheelHoe dichter bij de bron, hoe dichter bij elkaar.
Alleen een verworven eenheidsbewustzijn is in staat de wereld te redden.
——————————————-
Ook geplaatst in de FB community Sensitieve Beeld en Geestverwanten 
en op de FB Pagina van de Verwanten

Hoofdfoto: Ans Bijsterveld-de Koning

————Gedeelte uit:
De Alleenganger/ Eenzaamheid … een uitdaging.
 
Direct bestellen Via de winkelwagen   Of bij de plaatselijke of digitale boekhandel
Meer informatie over het boek vind je Hier

 
(Totaal aantal bezoeken: 914, 1 bezoekers vandaag)
  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van De Verwanten!