De Verwanten

Deze Site… De Verwanten..wil een podium geven aan het idee over nieuwe broeder-zusterschap en verwantschap in haar diverse verschijningsvormen in deze tijd. Over in relatie zijn met onszelf, de ander, en alles wat ons omgeeft, waar we mee in verbinding staan en afhankelijk van zijn, omdat we er onverbrekelijk deel van uitmaken.

UITSPRAKEN TER BEMOEDIGING EN OVERDENKING. / DIGITALE GEEST-VERWANTEN

20140629_130600

Beste lezers,

Ik wil dit blog ook open stellen voor inbreng van anderen. Opdat het wellicht kan uitgroeien naar een digitale Geest-Verwanten Site en Nieuwe Broederschap.
Dus wil je iets delen wat past op dit blog, bijv.:
een mooi gedicht, een overdenking, een inhoudelijk stuk
dan kan ik daar ruimte voor maken en het presenteren.
De bedoeling is wel dat het origineel is, vanuit eigen doorleefde ervaring en inzicht.
Ideeën en/of ingezonden stukken naar mailadres Stichting de Halm

Uitspraken/overdenkingen van Richard:
God sprak tegen de mens:
Ik ben een bloem
De mens zei: wat mooi
God sprak: Ik ben een vogel
Het ego zei: wat U zegt klopt niet
U zei net nog dat U een bloem was
En God sprak: als de mens dit begrijpt
ben jij stervende.

Hij die zich bewust is van zijn eenheid met Mij
zal mij in iedere vorm herkennen

Het verspreiden van het zaad
schept net zoveel vreugde als het plukken van de vruchten.

Als je de oorzaak in de wereld vindt,
kun je de verlossing in jezelf vinden.

Iets wat in mij gestorven is kan ik niet meer voelen,
wel begrijpen.

Hij die zichzelf eert, eert het kleine,
maar hij die Mij in zichzelf eert
zal het grote onbekende
met vreugde in het hart tegemoet treden.

Toen ik mij bewust werd dat ik geboren ben uit
Uw liefde en de keuze maakte Uw liefde vrijuit
door mij te laten stromen werd ik een vreemde
voor mijzelf, die ik met Uw liefde met open armen
ontving.
Hij die de meester in zichzelf heeft gevonden
is verloren voor de wereld.

Levend sterven is de controle los laten
en de liefde ons leven te laten leiden.

Als je vanuit eenheid leeft zie je alleen nog je
eigen fouten.
—————————–

 

—-

Het wordt op prijs gesteld als je een reactie wilt geven op het bovenstaande artikel. Gewoon iets kleins over de leeservaring, een eigen ervaring of gedachte etc. Dan kunnen we van elkaar leren!

GRATIS ABONNEREN OP NIEUWE PUBLICATIES

Vul hier onder je emailadres in om een melding te ontvangen bij elk nieuw bericht op dit blog. Het emailadres blijft privé en wordt niet zichtbaar voor auteur of anderen. Vergeet niet de link in de bevestigingsmail te activeren.

U wordt verwezen naar de pagina van Feedburner. Hier moet u Recaptcha "Ik ben geen robot" aan vinken en vervolgens op "Complete Subscription Request" klikken. De foutmelding "Sorry, not a valid Captcha answer. Please try again." kunt u negeren.

Geef een reactie

log in met wachtwoord

Of schrijf een bericht als gast

Uw email adres zal niet worden gepubliceerd.

Wilt u een afbeelding uploaden? Dat kan door middel van de Browse knop aan de bovenzijde, de afbeelding wordt automatisch in bovenstaand bericht geplaatst.

Wilt u een youtube video uploaden? Dat kan door de link van de video in bovenstaand bericht te plakken

Vul onderstaande som in voor menselijke herkenning *

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer jezelf op alle reacties.

Voeg eventueel een afbeelding toe

(6 Reacties)

 1. Avatar
  Netty Verwijl

  8 oktober 2014 om 08:29

  Goed idee om uw site open te stellen voor bijdragen van anderen. Ik hoop echter niet dat geest en goede sfeer daardoor verloren zullen gaan. Dus wees kritisch en bescherm...
  Lees meer

  Goed idee om uw site open te stellen voor bijdragen van anderen. Ik hoop echter niet dat geest en goede sfeer daardoor verloren zullen gaan. Dus wees kritisch en bescherm de opzet en inhoud van Nieuwe Broederschap.<br />Maar het heet natuurlijk ook niet voor niets Nieuwe Broederschap.<br /><br />Dank je wel Richard voor uw mooie bijdrage aan deze mooie site!

 2. Beste Niels,<br /><br />Het artikel is klaar en ik ga het morgen aan het eind van de dag publiceren.

 3. Goedenavond Jan,<br /><br />Ik dacht gelukkig het vervolg op dromen en inwijding…..maar het is iets anders. <br />Wel een goed idee en deze uitspraken zijn zeker mooi!<br /><br />Wanneer komen...
  Lees meer

  Goedenavond Jan,<br /><br />Ik dacht gelukkig het vervolg op dromen en inwijding…..maar het is iets anders. <br />Wel een goed idee en deze uitspraken zijn zeker mooi!<br /><br />Wanneer komen de twee initiaties, niet eerst andere dingen oppakken hoor :)<br /><br />Groet,<br />Niels

 4. Fantastisch initiatief Jan. Zo zijn deze pareltjes voor meer mensen te lezen en te verwerken….<br /><br />In Lak&#39; ech, Maria<br />

 5. Hallo Jan,<br /><br />Wat een verrassende ontwikkeling. Ik vind het een goed idee en ik hoop dat het in goede aarde valt.<br /><br />Richard… mooie gedachten en ik geloof ook...
  Lees meer

  Hallo Jan,<br /><br />Wat een verrassende ontwikkeling. Ik vind het een goed idee en ik hoop dat het in goede aarde valt.<br /><br />Richard… mooie gedachten en ik geloof ook belevingen. Dat verdient wat mij betreft een vervolg.<br />Ik laat ze rustig op mij inwerken.<br />Bedankt en succes!<br />ADRIAAN

Geef een reactie

log in met wachtwoord

Of schrijf een bericht als gast

Uw email adres zal niet worden gepubliceerd.

Wilt u een afbeelding uploaden? Dat kan door middel van de Browse knop aan de bovenzijde, de afbeelding wordt automatisch in bovenstaand bericht geplaatst.

Wilt u een youtube video uploaden? Dat kan door de link van de video in bovenstaand bericht te plakken

Vul onderstaande som in voor menselijke herkenning *

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer jezelf op alle reacties.

Voeg eventueel een afbeelding toe

© 2019 De Verwanten

Website door Pinto SolutionsBoven ↑

Translate »