Wees je bewust van je denken, het is als een steen in de vijver gooien; je brengt iets in beweging. Er ontstaan rimpelingen of golven die voortbewegen, groter worden en tegen de kant aanslaan, om vervolgens weer versterkt terug te komen naar de plek waar de steen de inzet was. Je kunt negatieve en sombere gedachten versturen of liefdevolle altruïstische gedachten. Wanneer ze bij je terugkeren zijn zij de hele aarde rond geweest en duizend keer, tien duizend keer vergroot, want zij zijn door de gedachten van miljoenen mensen heen gegaan en een ieder heeft het op zijn beurt vele malen vergroot. Zoals ook kleine gebeurtenissen kunnen uitgroeien tot rampen; het sneeuwbal effect. Of dat ‘een vleugelslag van een vlinder in Brazilië’, maanden later een orkaan in Texas zou kunnen 
veroorzaken.
Stel je voor wat je kunt veroorzaken door gedachten vervult van liefde over de aarde te sturen, en wat er gebeurt als wij dat allemaal zouden doen door onze verbondenheid met het hogere-zelf?

Zoals het ego persoonlijk is te noemen, is dit hogere-Ik onpersoonlijk. Die onpersoonlijke of bovenpersoonlijke liefde is niet gericht op één uitzonderlijk mens en dus niet exclusief, maar het is de weg naar liefde voor alles om ons heen en voor alles wat we in het aardse leven ontmoeten. 
De vereniging met dat zuivere geestelijke wezen is de kern van de nieuwe inwijding en kan plaatsvinden op het niveau van de groeiende kracht van de intuïtie.

Het hoger-IK of hoger Zelf dat opgebouwd is uit de ervaringen van de ziel als geheel in zowel de materiële als de kosmische wereld, communiceert voortdurend met het ziele-geest lichaam .
Het hoger- Zelf is verbonden met alle zelven en met de bron waar alle gegevens van alle ervaringen zich bevinden. Als we in contact treden met ons hoger-Zelf, de kosmische mens, staan we op uit de dood en gaan dan pas echt leven. De uiterlijke zon, de bron van alle leven op aarde, is de weerspiegeling van de geestelijke zon.

Het hoger-Ik is de tempel waar we aan bouwen en bij iedere incarnatie nemen we een paar ruwe stenen mee naar beneden om deze op aarde te polijsten en ze zo mooi te maken dat ook die in de tempel geplaatst kunnen worden. Net zolang tot hij af is en wij er voor eeuwig kunnen gaan wonen. In de nacht wordt ons geleerd door de opzichters van de tempelbouw, hoe we te werk moeten gaan. Als we goede arbeiders zijn krijgen we grotere opdrachten en gaat de bouw versneld.

Als de mens op aarde geboren wordt heeft hij dus enkele stenen bij zich, die hij weer mee terug neemt als hij sterft en geboren wordt in de geest. Maar als de mens verder komt op het pad, sterft hij als het ware iedere nacht bewust, met als gevolg dat hij dus veel meer stenen heen en weer kan dragen en bewerken.
Theresia van Avila dankte God op haar knieën voor alle ziektes en andere beproevingen die zij te verduren kreeg in haar leven. Daar zij begreep dat hierdoor alles versneld kon worden schoongewassen uit het verleden en ze daardoor volop aan haar tempel kon bouwen .

Voordat je gaat slapen probeer je dan voor te stellen dat je naar deze tempel toegaat en weet dat je in de dag altijd met die tempel verbonden blijft. Probeer bewust de ervaringen van de dag terug te zien, het liefst vanaf dat moment en dan teruglopend naar het begin van die dag en daarna het geheel opdragen naar boven toe.
Het ‘teruglopen’ van de dag is tevens ook een concentratieoefening en je zult ervaren dat je alsmaar geneigd bent om af te dwalen en je in details te verliezen. Blijf bij de grote lijnen, blijf een waarnemer en waardeoordelen zijn hier niet op zijn plaats. Probeer steeds weer de draad op te pakken en als het je uiteindelijk gelukt is de dag geheel terug te lopen, pak je het samen en schenk je het met een gevend gebaar aan de geestelijke wereld. Die onze ervaringen nodig hebben en ze vergeestelijkt weer terug te geven.
Op deze manier hoef je niet meer de hele nacht onrustig te slapen en allerlei verwerkingsdromen te ondergaan, omdat jezelf het voorwerk al bewust hebt gedaan. Hierdoor is er nu ruimte om andere beelden te ontvangen of om bewust of onderbewust ontmoetingen te hebben in de geestelijke wereld.
——————————————

Weer terug naar>>  Sensitieve Beeld en Geestverwanten  privé groep.  Voor reactie, aanvulling of vraag, hier en op onze FB pagina mag ook gedeeld worden.   de Verwanten 


De Alleenganger>>inleiding en recensies. Verkrijgbaar rechtstreeks via de WINKELWAGEN of bij iedere plaatselijke of digitale boekhandel. (steun je plaatselijke boekhandel)(Totaal aantal bezoeken: 477, 1 bezoekers vandaag)
  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van De Verwanten!