Advent en kersttijd 2022: Een tijd van ommekeer en contemplatie, maar ook van een wakker bewustzijn en daadkracht vanuit hartekracht.

Ik geloof niet in aardvlucht of verzaking, en dus niet in het ontkennen van de werkelijkheid.
Ook niet in de spirituele verheffing boven de aarde, of dat het paradijs ons einddoel is.
Ik geloof dat wij mensen de opdracht hebben om ons met de aarde te verbinden en er zorg voor te dragen. De aarde weer zijn rechtmatige plaats terug te geven als een planeet van liefde… in wording.
Ik geloof dat we al leven in het paradijs maar het niet zien, en er alles aan doen om het te vernietigen en daarmede onszelf:

We kappen nietsontziend, uit egoïstisch en kortzichtig eigenbelang, de volwassen bomen en ontnemen onszelf daarmee de mogelijkheid…  te blijven ademen en vernietigende modderstromen te voorkomen. (Stik-stof !)
Ik geloof dat we bovenal de verbinding met de voedende geest verliezen waar de bomen symbool voor staan.
We blijven onze eigen voedingsbodem vervuilen met pesticiden en verzieken daarmee onszelf en vele vogel en diersoorten. De zeeën worden troebele plastic poelen waar de vissen en schildpadden in stikken.

Ik geloof dat de mens alleen wijzer wordt door eigen ervaring, dus zal er nog wat ervaren moeten worden de komende tijd, om daarna pas, als het bijna te laat is, de handen in een te slaan, en grenzen-loos de aarde te omarmen.                                   

Ik geloof dat er ondanks alles of dankzij alles, een grote omwenteling gaande is door het liefdevolle bewustzijn dat opstaat in steeds meer mensen, die doorkrijgen dat we niet zonder elkaar kunnen, en dat alles wat we doen z’n weerslag heeft op allen, waar ook ter wereld.
Ik geloof in de grote kracht van de eenvoud en bescheidenheid van de mens die zichzelf heeft leren kennen en daardoor allen; hoe dichter bij de bron, hoe dichter bij elkaar.
Ik geloof in de geestkracht die een omwenteling teweeg zal brengen in het menselijk denken vanuit het hart, waarin de mens en Moeder Aarde liefdevol verbonden zijn.

Dat is mijn geloofsbelijdenis
_____________________________

Terug naar…………voor reactie, aanvulling of vraag:

de FB Pagina van Jan Verduin

Sensitieve Beeld en Geestverwanten 

Natuurwaarnemingen en poëzie…

 

 

 

 

 

 

(Totaal aantal bezoeken: 322, 1 bezoekers vandaag)
  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van De Verwanten!