Laat ik jullie het verhaal van het klein visje vertellen dat naar zijn oudere en wijzere vissenbroeder toe zwemt en zegt: ‘Jij hebt het de hele tijd over water en mij wijs gemaakt dat ik het daarin kan vinden. Dat het helemaal niet moeilijk is of ver weg. Ik heb er werkelijk overal naar gezocht en het is nergens te vinden.

Ik heb alle boeken bestudeerd, hard geoefend en getraind. Vissenyoga gedaan en mediums geraadpleegd en degenen ontmoet die het gekend hebben, maar het is mij ontgaan. Een wijze snoek uit het oosten heb ik gevolgd maar hij bleek onbetrouwbaar te zijn. Ik ben met de Zalmen stroomopwaarts gezwommen en heb het volgehouden om sterker te worden. 

Ik ben overal geweest, van verwachting naar teleurstelling, heel veel moeten lijden. Ik heb het zelfs niet gevonden in relaties en in veel babyvisjes, ook niet toen ik in een net verzeild raakte en omhoog gehaald werd en dacht het daar te vinden. Daar was het ook niet en ik kon geen adem meer halen. Nu ben ik nog steeds een klein en onbeduidend visje en ben er niets mee opgeschoten.’

De oude wijze vis zegt: ‘Ja, mijn vriend, zoals ik al zei zwem je er op dit moment niet alleen in, maar je bent er ook van gemaakt. Het omhult je liefdevol, het voed je, het zorgt voor je. Je bent er al en je hoeft nergens heen. 

‘Allemaal maar woorden en loze beloften,’ zegt het kleine visje, schudt gefrustreerd zijn kop en zwemt weg, terwijl het zegt: ‘Misschien vind ik het ooit nog eens.’

Ook geplaatst in de community Sensitieve Beeld en Geestverwanten  voor reactie/aanvulling of vraag. en op de FB Pagina van de Verwanten

*
Het boekDe Alleenganger/ Eenzaamheid … een uitdaging! Meer informatie over het boek vind je 
Hier. De Alleenganger inleiding en reacties.

***Wachten op een wonder
Gaat over wachten en ver-wachten ipv spontaan leven.  

(Totaal aantal bezoeken: 470, 1 bezoekers vandaag)
  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van De Verwanten!